SuperBezpieczneTM zakupy
SuperFair.Shop badge
Hydrolat lawendowy Danowiecki
Hydrolat lawendowy Danowiecki
Hydrolat lawendowy Danowiecki
Hydrolat lawendowy Danowiecki
Nasz bestseller

Hydrolat lawendowy Danowiecki

  • Hydrolat lawendowy polecamy do cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz szarej i zmęczonej.
  • Ponadto jako naturalny wyciąg lawendowy ma szerokie zastosowanie.
  • Piękny zapach.
32,00 zł
/ butelka
Cena regularna / butelka
z
Możesz kupić także poprzez:
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.
Po zakupie otrzymasz 32 pkt.
Darmowa dostawa do paczkomatuWięcej informacji
Smile - dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu od 50,00 zł są za darmo.
Kupujesz i dostawę masz gratis!
dostawy ze sklepów internetowych przy zamówieniu za 50,00 zł są za darmo.
Darmowa dostawa obejmuje dostarczenie przesyłki do paczkomatu
Produkt wyprzedany
Otrzymasz od nas powiadomienie e-mail o ponownej dostępności produktu.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Powyższe dane nie są używane do przesyłania newsletterów lub innych reklam. Włączając powiadomienie zgadzasz się jedynie na wysłanie jednorazowo informacji o ponownej dostępności tego produktu.

Oszczędź kupując więcej

Cechy Hydrolatu lawendowego:

  • stworzony z kwiatków lawendy poprzez destylację parową surowca roślinnego. Lawenda x intermedia „Grosso” uprawiana jest ekologicznie w Gospodarstwie. Surowiec roślinny (kwiatki) są zbierane ręcznie.
  • na 1 L wytworzonego hydrolatu lawendowego przypada około 1,5 kg kwiatków lawendy,
  • polski produkt produkowany w Polsce,
  • z uwagi na dużą zawartość drobin olejku eterycznego lawendowego, hydrolat jest trwały i nie wymaga przechowywania w lodówce,
  • w przypadku zepsucia się hydrolatu przed datą ważności, Gospodarstwo Upraw Ekologicznych Danowiec.pl wymienia produkt na nowy na swój koszt.

Zalety Hydrolatu lawendowego:

  • czysty wyciąg wodny z kwiatków lawendy (100% hydrolatu lawendowego),
  • zawiera drobiny czystego eterycznego olejku lawendowego wytworzonego w tym samym procesie destylacji parowej surowca roślinnego,
  • stabilny surowiec kosmetyczny do dalszej produkcji kosmetyków naturalnych,
  • hydrolat jest produkowany na bieżąco tak aby Klienci otrzymywali zawsze świeży wyciąg.

Korzyści z zakupu Hydrolatu lawendowego:

  • buteleczka (szklana, brązowa) 100 ml wystarcza na około 3 miesiące używania,
  • hydrolat produkowany jest przez Gospodarstwo Upraw Ekologicznych Danowiec.pl w którym ekologicznie uprawiane są rośliny – zakup wspiera rozwój małej manufaktury.

Hydrolat jest naturalnym wyciągiem z kwiatków lawendy.

Zastosowanie hydrolatu lawendowego:

  • do dalszej produkcji kosmetyków naturalnych do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, normalnej, wrażliwej, zmęczonej i szarej,
  • jako codzienny tonik do twarzy do cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz szarej i zmęczonej,
  • do dalszej produkcji kosmetyków naturalnych do włosów przetłuszczających się, z łupieżem, farbowanych,
  • jako składnik preparatów posłonecznych, po nadmiernym, intensywnym opalaniu,
  • jako płyn łagodzący stosowany przed i po goleniu lub depilacji,
  • jako woda po goleniu lub depilacji,
  • jako faza wodna w recepturach kosmetycznych (do rozrabiania peelingów lub maseczek w proszku).

Działanie hydrolatu lawendowego:

  • posiada właściwości antyseptyczne, regenerujące, przeciwzapalne, gojące, antyoksydacyjne, bakteriostatyczne, napinające i uspokajające;
  • zmniejsza obrzęki oraz działa łagodząco,
  • koi podrażnioną skórę,
  • regeneruje naskórek, zwiększa elastyczność i sprężystość skóry
  • doskonale odżywia i odświeża skórę, poprawiając jej ukrwienie i zaróżowienie naskórka;
  • jako kojący i łagodzący okład w przypadku podrażnienia posłonecznego, ukąszenia owadów, obtarcia i uszkodzenia skóry;
  • redukuje podrażnienia i zapobiega wrastaniu włosków,
  • jako tonik do skóry głowy, pomocny przy łupieżu i podrażnionej, swędzącej i przetłuszczającej się skórze głowy, wzmacniający cebulki włosów, zapobiegając wypadaniu i stymulując do wzrostu oraz chroni samo włókno włosa (wcierać w skórę głowy po umyciu lub w suche włosy);
  • doskonale działa na włosy farbowane, sprawia że kolor nie płowieje, a włosy dłużej wyglądają świeżo;
  • jako lekko nawilżająca i chroniąca przed słońcem mgiełka do włosów.

Sposób użycia:

  • przy produkcji naturalnych kosmetyków zastosować ilość zgodnie z wypracowaną recepturą;
  • spryskać delikatnie twarz i pozwolić wchłonąć się w skórę;
  • spryskać delikatnie skórę i pozwolić wchłonąć się w skórę;
  • przy stosowaniu na głowę i włosy: na mokre włosy po umyciu spryskać głowę, można delikatnie wmasować w skórę. Nie spłukiwać. Jeśli używamy suszarki, po spryskaniu odczekać 10 minut.

Kwiatki lawendy zawierają:

  • olejek eteryczny (mieszanina zapachowych substancji chemicznych występujące w roślinach), którego głównymi składnikami są linalol (monoterpen acykliczny - związki ciekłe lub stałe o silnym zapachu), 1,8-cyneol (eukaliptol - płyn o przyjemnym kamforowym zapachu), kamfora (krystaliczna substancja łatwo sublimującą o charakterystycznym ostrym zapachu), octan linalolu
  • kwas rozmarynowy - organiczne związki chemiczne z grupy kwasów fenolowych, występujące i rozpowszechnione głównie w roślinach. Prozdrowotne właściwości kwasów fenolowych związane są z ich przeciwutleniającym charakterem.
  • triterpeny (mają działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe, hipoglikemiczne): kwas ursolowy (ma właściwości cytotoksyczne, przeciwzapalne), i kwas oleanolowy (wykazuje antyhepatotoksyczne).
  • kumarynę - wykazuje właściwości spazmolityczne, przeciwobrzękowe oraz wpływające uspokajająco na ośrodkowy układ nerwowy.
  • antocyjany – wielofenolowe barwniki roślinne o charakterze glikozydowym. Pod względem biochemicznym związane są z flawonoidami. Są rozpuszczalne w wodzie. Mają właściwości przeciwzapalne.
  • flawonoidy (najbardziej rozpowszechnione stałe substancje roślinne w większości bardzo dobrze rozpuszczalne w wodzie). Flawonoidy mają działanie antyseptyczne, regenerujące, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, bakteriostatyczne.
  • fitosterole które wykazują właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne.

Zachęcam do zapoznania się z opracowaniem o związkach chemicznych występujących w roślinach, który znajduje się tutaj: https://danowiec.pl/Zwiazki-chemiczne-wystepujace-w-roslinach-news-pol-1697649761.html

Hydrolat lawendowy (Lavandula Flower Water) powstał poprzez destylację parą wodną kwiatków lawendy z ekologicznej uprawy.
W 100% naturalny. Zawiera drobiny czystego, eterycznego olejku lawendowego.

Aby przedłużyć trwałość hydrolatu można użyć ekologicznego konserwantu w stężeniu zalecanym przez producenta.

Hydrolat lawendowy w czystej postaci (bez dodatków) jest surowcem kosmetycznym.

Skład:
100% hydrolatu lawendowego
INGREDIENTS/INCI:
Lavandula Flower Water

Surowiec kosmetyczny.
Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych:
od 1% do 100%

maksymalna temperatura podgrzewania surowca to 50 stopni

Wykonany ręcznie w Gospodarstwie Upraw Ekologicznych Danowiec.pl.

Zalecamy przechowywać w chłodnym miejscu.

Pojemność butelki 100 ml.

W przypadku zainteresowania większymi pojemnościami, prosimy o kontakt: danowiec.pl@gmail.com

Do pobrania
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

pixel